++359 28781580 info@balkaninvest.eu

Видео интервютата са вече често срещани в процеса за наемане на работа, oсобено в извънредната ситуация в момента. Добрата новина е, че и сега има работодатели, чиято дейност се разраства и продължават да наемат специалисти.

Как да се представите добре на видео интервю, ето и някои съвети:

  • Проверете техническото си оборудване. Тествайте микрофона и камерата си според програмата, с която ще проведете разговора с работодателя. Също се уверете, че лаптопът Ви е зареден и в изправност, готов за употреба. Това са очевидни неща, но ще бъдете изненадани колко много кандидати срещат проблем с техниката си по време на видео интервю.
  • Облечете се така сякаш отивате на физическо интервю, домашните условия не са оправдание за външния вид.
  • Уверете се, че уеб камерата няма да улови нищо във фона, което да разсее Вас или човека, който провежда интервюто. Също така, уверете се, че светлината не идва отзад – в противен случай просто ще изглеждате като силует на екрана. Фокусът трябва да е максимално ориентиран върху Вас.
  • Опитайте се да останете колкото е възможно по-естествени и да се държите както бихте се срещнали на среща лице в лице. Не е необходимо да прекарвате цялото интервю, като гледате надолу към обектива на камерата – понякога отмествайте погледа си – и се усмихвайте често.
  • Не се чувствайте така, сякаш от Вас се очаква да се представите перфектно. Интервюиращите очакват неестествената пауза, препъване и неспокойствие, точно както по време на интервю лице в лице. Не е нужно да се извинявате, ако не можете да дадете отговор веднага; помолете интервюиращия да изясни въпроса или да го преформулира. Ако можете да запазите самообладание в тези стресови ситуации, ще докажете на работодателя, че можете да останете спокойни при работа под стрес.

Ние от БалканИнвест също провеждаме интервютата си онлайн, разгледайте позициите ни тук, може да сте нашият следващ кандидат.