++359 28781580 info@balkaninvest.eu

Някои хора имат утрини, пълни с оптимизъм, докато други просто биха стояли в леглото, докато часовникът премине обедния час.healthy breakfast

За повечето, обаче, работният ден надделява и на сутринта е почти невъзможно навреме да излезете през вратата. За времето, докато стигнете до офиса, вероятно вече сте се справили със стреса, породен от семейството, времето, трафика и други отвличания на вниманието.

Ако всичко върви перфектно, ще пренесете всичкия стрес в офиса и ще го споделяте през целия ден с Вашите служители и колеги.Възможно е да получите ден, започнат добре. Опитайте един от тези съвети, за всеки ден от седмицата, като можете да ги комбинирате. Във всеки от случаите, ще започнете от Вашите условия и ще бъдете готови да го направите чудесен.

Планирайте деня от предната нощ.

Защо да не започнете деня си неорганизирано? Ако организирате Вашия списък със задачи, менюто за закуска и дрехите си от предната вечер, ще се събудите с чувството за контрол и спокойствие. Вземайки 20 минути за приготовления, може да Ви спести 30 минути модна криза или търсене на ключовете за колата. С малко ефективност, ще спестите разочарованието и паника, оставяйки Ви готови да се справяте с по-важни въпроси.

Опитайте 15 минути медитация.

Някои може да се страхуват, че медитационната сесия рано сутрин може просто да Ви накара отново да заспите. Но истинската медитация действително стимулира мозъка по дълбок и внимателен начин. Тя ви позволява да изчистите съзнанието си от отрицателна енергия и премахва разсеяността от Вашия ум.

Започнете с вдъхновяващо четене.

Част от сутринния ритуал позволява лесно да четете първото нещо, което Ви попадне. Някои четат новините, което може да бъде тъжен начин да започнете деня си. Купете няколко книги, които са възвисяващи, вдъхновяващи, или дори хумористични, за да дадете на мозъка си стимул. Това ще ви даде положителни, забавни мисли, за да ви държат под напрежение през целия ден.

Отворете очите си за свежи цветя.

Ако първото нещо, което виждате, когато се събудите, е мръсна стена или безплоден зимен двор, Вие със сигурност може да се подобрите тези критични няколко минути с приятен „плисък“ на цвят. Изследванията показват, че излагането на ярки цветове в ранната сутрин повдига настроението и енергията. Така че, взимайте по един приятен букет на няколко дена и го поставяйте точно в в полезрението Ви.

Сменете кафето със зелен чай.

Кафето е страхотен стимулант, но понякога то може да над-стимулира и киселината може да разстрои стомаха. Опитайте с успокояваща чаша зелен чай. Вие ще продължите да получитавате кофеина, от който имате нужда (малко по-малко), но има плюс – здрави антиоксиданти. Зеленият чай е дори по-евтин и по-здравословен, отколкото едно двойно карамел макиато.

Практикувайте йога.

Упражнението е страхотен стимулант да се събудите и да Ви накара да се чувствате добре. Това е чудесно за тялото и за изпомпването на ендорфините правят ума Ви щастлив и лишен от тревога. Кардиото е страхотно, но за целия well-being на тялото, добавете малко йога в ежедневието си. Тя ще контролира дишането Ви, ще разтегне мускулите и ще генерира енергия. Вашето тяло и ум ще бъдат едно и ще са готови да завладеете света.

Насрочете си първа приятна среща.

Няма да се почувствате по-енергични със ставане от леглото, отколкото когато имате важна среща, която Ви предоставя една вълнуваща възможност. Перспективата за забавление и продуктивна среща обикновено Ви събужда с усмивка и често без будилник. Целенасочено насрочвайте възможно най-много срещи като тази. По този начин получете още много велики дни, колкото Вие искате!