++359 28781580 info@balkaninvest.eu

Колко пъти сте кандидатствали за работа и не сте получавали обратен отговор?
Специалистите по човешки ресурси получават десетки, понякога стотици, автобиографии за всяка една нова обявена позиция. Те не разполагат нито с време, нито със средства, за да направят преглед на всяко едно CV внимателно, така че те „прекарват“ около шест секунди, за да стигнат до решението дали Вие ще бъдете повикани на интервю или не.

Няколко малки трика за по-добро CV

Вие можете да бъдете перфектни за тази работа, но ако във Вашето резюме има само една правописна грешка, ако е форматирано лошо, или сте използвали грешен шрифт, то лесно може да се окажете в купчината “негодни”.

Мислете за резюмето си като покана за сватба или друго важно съобщение. Не можете да изпратите покана за сватба с правописни грешки или невярна информация, или такава, която включва твърде много такава. Така че, защо да изпратите автобиографията си с някое от тези неща?

Ще споделим с Вас някои от триковете, които можете да използвате при създаването на една качествена и показателна автобиография.

Отърсете се от целта.

Щом прилагате или изпращате файл, който включва данни за Вас, то е вече очевидно, че имате нужда от работата или имате за приоритет предложената позиция. Няма нужда да „натяквате“ допълнително това.
Въпреки това, ако сте в една уникална ситуация, сякаш сте склонни да промените индустрията напълно, може да се окаже полезно да се включи и кратко резюме.

Премахнете всички неподходящи работни преживявания.

Да, може да сте били “цар на млечните шейкове” в ресторанта, в който сте работили в гимназията, но освен ако не планирате да изкупи този дял, че е време да се отървете от всички ирелевантни позиции, които сте заемали и които няма да са Ви от помощ при кандидатстването за желаната от Вас позиция. Вземете под внимание и внимателния подбор на лични данни.

Да не се включват вашето семейно положение, религиозни предпочитания, или номера на социалната осигуровка. Това може да е бил стандартът в миналото, но всичката тази информация, вече е незаконна, освен ако Вашият работодател не е изискал информацията, не е нужно да я добавяте.

Да не се включва непрофесионален имейл акаунт.

Ако все още използвате стария си имейл адрес от ученическите години, като BeerLover123@gmail.com или CuteChick4life@yahoo.com, май е време да го смените. Регистрацията отнема само минута или две, като услугата е дори безплатна.

Избягвайте информацията за предишни или текущи заплащания.

Тази информация е напълно ненужна и може да изпрати грешно послание. Документът е предназначен да покаже Вашия професионален опит и умения, а заплатата идва на по-късен етап, в процеса на интервюто.