++359 28781580 info@balkaninvest.eu

Здравословният начин на живот често се разглежда като обикновен страничен ефект на успеха. Но тези, които не вземат под внимание тяхното здраве често разчитат на пари, за да ги поддържат, но парите, сами по себе си не са достатъчното средство.

Правилната стратегия за устойчив растеж не се състои само във вашия бизнес. Става въпрос за Вас. Инвестирането във Вашето здраве не е просто наложително, но това е добре и за вашия бизнес. Когато отделите време за „зареждане“ ще спечелите енергия и фокус, които могат да увеличат креативността Ви.

Не е лесно да се направи място във вашия списък със задачи за тези важни неща, а те често са първите, които си отиват, когато нещата станат напрегнати (да се чете: всеки един ден в живота на един предприемач). Възможно ли е да се грижите за тези първи необходимости?

  • Отделяйте време за забавление.

Смейте се!
Децата се смеят около 300 пъти на ден. А средният възрастен? Пет пъти на ден. Ние сме вглъбени в нашата работа и забравяме как да се забавляваме. Не трябва да се пропускат такива възможности в живота, едни невероятно ценни средства за развитие и укрепване на творческото мислене.

Едно от най-добрите неща, които някога можете да направите за професионалната си кариера е да вземе курс по стендъп комедия. Това Ви помага да се научите да мислите върху възможностите, а не върху рутината на ежедневието, да преосмислите потенциални проблеми, творчески развития, и е начин да достигнете по-широка аудитория. Способността да се направи шега от универсален опит помага да се създадат интуитивни връзки и мостове между различията.

Крайната цел трябва да вдъхнови хората да поемат отговорността за финансовия си живот: работа с трудно спечелените пари на хората не е шега, но “вливане” на хумор на моменти помага да се покаже, че финансистът, чийто облик въплъщава сериозността, не трябва да бъде скучен или страшен.

Предприемачите се нуждаят от смях повече от всеки друг. Тя се нарича най-доброто лекарство поради една причина: смехът освобождава ендорфини, естествените хормони на щастието в тялото ни, а в стресовия живот на един предприемач, ендорфините могат да бъдат в недостиг.

  • Инвестирайте в здравето си!

Когато инвестирате в здравето си, ще пожънете дългосрочни награди. Дейностите обострят съзнанието Ви, дават Ви повече енергия и повишават настроението Ви. Това е коктейлна заплаха, която не само Ви прави по-щастливи, но дава реална възвращаемост по отношение на способността се да работи по-ефективно и ефикасно. Някои дейности, в името на здравето, не могат да бъдат прескочени.

  • Починете, за да бъдете по-добре.

Това е, когато се отдалечите от работата си да направите нещо съвсем различно – дори и нещо банално скучно – тогава често се появяват най-гениалните идеи. Вашето подсъзнание може да Ви изненада, но ако не се отдели време, за да се освободи, не давате на вътрешния си творчески гений шанса да процъфтява.

Делничният ден на един предприемач никога не свършва. Но Вие като такъв го дължите на себе си, и на вашия бизнес. За да планирате забавна вечер с приятели или най-малко една бърза разходка, трябва да се накарате да излезете от офиса за малко. Независимо дали пишете себе си, носите рекордер с вас, или предпочитате добър старомоден бележник и писалка, бъдете сигурни, че сте готови да се възползвате от вдъхновението, което ще Ви предложи така необходимата почивка.

Разпределете най-ценния си ресурс – времето си. С ума си възпитавайте и защитавайте Вашето благополучие. Когато го направите, да разгърнете пълния си потенциал, ще се развивате като творчески мислител, новатор и лидер.